Vlaardingen ms Saeftinghe ontmoet P5 15 september 2018

In de oude haven aan de Westerhavenkade lag de ms Saeftinghe op haar vaste ligplaats te wachten op de vrijwilligers van VaarKracht en de gasten die een mooi dagje varen op de Maas werden aangeboden.

De lunch werd door Lions Maassluis aan boord gebracht. Toen de koffie gezet werd streken de eerste gasten al neer op een nabij geplaatst bankje en ze aanschouwden in alle rust het schip en de voorbereidingen voor de vaartocht.
Het achterdek van de Saeftinghe heeft een beperkte ruimte, maar toch konden alle elf gasten een comfortabel plaatsje vinden en nader met elkaar kennismaken.

Na een welkomstwoord werd de machtige Bolnes 5 cilinder met 250 pk gestart en gingen de trossen los.

De eerste bezienswaardigheid was het bruggen en sluizencomplex waar doorheen gevaren werd en toen met volle vaart een oversteek op de drukbevaren Maas.

We voeren stroomopwaarts richting de ss Rotterdam.

De gasten hadden veel te zien en elkaar te vertellen.

De meeste gasten verplaatsten zich naar het voordek, dat lekker hoog was en een goed uitzicht bood.

De Stichting ter behoud van MS. Saeftinghe  had een min of meer verrassingsbezoek geregeld  aan de politiepost waar de moderne politie schepen lagen.

En ja, de gasten werden uitgenodigd om op de P5 aan boord te komen en van een bezichtiging te genieten. Het was indrukwekkend om op dit schip te staan en te zien hoe compleet het schip uitgerust is. Alles op het schip is dubbel uitgevoerd en kon zowel op zee als op de binnenwateren haar werk doen.

Na deze mooie ontmoeting tussen de voormalige RP10 en de huidige P5 voeren we weer richting de haven. Natuurlijk werden er drankjes en hapjes geserveerd.

Wij van de stichting ter behoud van MS. Saeftinghe vonden het een hele bijzondere, dankbare en mooie dag, en danken Vaarkracht voor deze kans om ook ons steentje te mogen bijdragen om hun gasten een geweldige dag te bezorgen.

Ook danken wij de politie te water voor de geweldige rondleiding, de Lions Maassluis voor de catering en sponsoring van deze vaartocht en Erik, van Projectmanagement Stol die deze vaartocht ook gesponsord heeft.

Kijk ook eens op Facebook

Wilt u mee varen van of naar 1 van de geweldige maritieme festivals die de Saeftinghe bezoekt, of wilt u een privé vaart met maximaal 12 personen? vul dan snel onderstaand formulier in met de vaart van uw keuze!